innoVIRENS gaat, en laat zich, inspireren tijdens de 3e Winvorm sessie van 2014 in West-Vlaanderen. De Integrale Beplantingsmethode Ruyten (IBR) is de basis voor een kwaliteitsverbetering van het openbaar groen en versterking van de biodiversiteit in het bijzonder. De hogere investering in kwaliteit betaalt zich daarbij in relatief korte tijd terug door de veel lagere beheerskosten.

Andere sprekers zijn: Steven Delva van Delva Landscape Architects die zijn verhaal weeft rond het zuiverend park 'De Ceuvel' in Amsterdam. Een aparte uitdaging op een wel heel aparte manier beantwoord.

Tuin- en landschapsarchitect Erik De Waele die vertelt over het Sint-Andriesveld nabij Brugge. Een bijzondere plek in de provincie, die op een niet-vanzelfsprekende manier duurzaam wordt ontwikkeld.

Christian Ysenbaardt die als geen ander de nieuwe verwachtingen en ambities mbt openbaar groen kent vanuit zijn ervaring bij de Groendienst van de Stad Antwerpen ... Hij fleurt zijn verhaal op met ecoplantsoenen en zonnebloemen.