Als het zo warm en droog is als vandaag, weet iedereen dat veel drinken dè oplossing is om niet in de problemen te komen. En dat geldt net zo voor onze planten, heesters en bomen. 

Omdat het nu zo droog en warm is lijkt watergeven heel vanzelfsprekend. Maar óók heel belangrijk is dat je op tijd begint met water geven. Dit voorjaar liepen alle heesters en bomen op onze projectlocaties goed uit. Maar 10 dagen later begonnen bij een paar eiken op de locatie Brugweg te Zwijndrecht de bladeren bruin te worden en lieten ze, alsof het herfst was, al hun blaadjes vallen. 

Nu bevindt het grondwater zich op deze specifieke locatie enkele meters onder maaiveld en bestaat de bodem voornamelijk uit matig grof zand met een bewerkte toplaag van niet meer dan 0,50 m dikte. Voor een succesvolle aanplant moet je het plantmateriaal hier dus enige tijd echt goed op weg helpen.

Les....? Begin op tijd met watergeven. Hou in de gaten of in de winter en het vroege voorjaar voldoende neerslag is gevallen. Controleer de bodemvochtigheid als de bomen uit hun 'winterslaap' komen.

Meer informatie en fotomateriaal is te vinden bij onze projecten.