VISIE

Groene iconen moeten terugkeren in de stad en het landschap

Groene iconen moeten terugkeren in de stad en het landschap

innoVIRENS geeft de openbare ruimte de kwaliteit die zó nodig is voor het welzijn van de mens. 
Behalve mooi, moet groen vooral ook bruikbaar en aanraakbaar zijn. Groen waarvan je kán genieten en mág oogsten.

innoVIRENS maakt niet alleen een mooi ontwerp, dat recht doet aan de uitgangspunten van de opdrachtgever, maar houdt ook rekening met het toekomstig beheer en onderhoud van het groen.
Ingrijpen in de beplanting, zoals zagen en snoeien, wordt zoveel mogelijk voorkomen, waardoor de beheerskosten zeer laag blijven en het groen de natuurlijke uitstraling behoudt.
De Integrale Beplantingsmethode Ruyten (IBR) is daarvoor een zeer handig instrument. De kosten voor aanleg zijn weliswaar hoger dan gebruikelijk, maar die worden al snel terug verdiend door het beperkte onderhoud.
 
En, ..... er is al direct sprake van direct gebruiksklaar groen, dat kan uitgroeien tot groene iconen. 


DIRECTIE

Maarten Grasveld

ontwerpt als landschapsarchitect groene ruimten waar leefbaarheid en feitelijk gebruik wordt gewaarborgd door een goede vertaling van de wensen van de klant en de mogelijkheden die de betreffende omgeving toestaat. Met zijn botanische kennis vertaalt hij groenvisies en ontwerpen naar goed uitvoerbare groenplannen waar ook rekening is gehouden met toekomstig onderhoud en beheer.

 

Paul Miltenburg

is geïnspireerd door de Romein Marcus Vitruvius Pollo (85 – 20 AD) vooral bekend als de auteur van een standaardwerk over de bouwkunst, waarmee hij een grote invloed heeft gehad op de hedendaagse bouwkunst en stads- en landschapsarchitectuur. De trias Vitruvius (schoonheid, degelijkheid en bruikbaarheid) is door hem uitgebreid met de wat minder Romeinse ;-) thema’s ‘budget’ en ‘draagvlak’.


PUBLICATIES

Groen
Versterken en versnellen van droge ecologische zone in Arnhemse wijk Schuytgraaf

 

Stad+Groen
Met aanplant op eindafstand gooit men geld meer over de (maai)balk

 
 
Klik de covers om de artikelen te downloaden als PDF.

VACATURES

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

Voor stages kunt u mailen naar: info@innovirens.nl